Venue: HSRC Videoconferencing (Durban/Pretoria/Cape Town)

Date: 24th June 2014
Time: 12H30 – 15.30

Tea/sandwiches: 12:15 to 12.30 (can be eaten during dialogue)

Intro : Chair – Prof. Lebo Moletsane – (12.30 to 12.40) 5 mins
Welcome: Agenda Chair – Lee Stone – (12.40 to 12.45) 5 mins

Panel:
1. New Women’s Movement: Vainola Makan: Lessons in building young women’s voices in the women’s movement – (12.45 to 12.55) 10mins
2. Project Empower: Laura Washington: vulnerabilities of young girls (sex education and – protection) –(12.55 to 1.05) 10 mins
3. APC-Cape Town: Jenny Radloff: using technologies that empower/educate young Girls –(1.05 to 1.15) 10 mins
4. Girls leading change: Students from The Nelson Mandela Metropolitan University– (1.15 to 1.25) 15 mins
5. Launch of the South Africa-Canada Partnership on Addressing Sexual Violence against Girls – Lebo Moletsane – (1.25 to 1.40) 10 mins
6. Poetry : Andiswa Dlamini

 

Discussion – (1.40 to 2.10) 35minutes
Agenda Journal Launch: “SEX, GENDER AND CHILDHOOD”
Chair: Asha Moodley –(2.10 to 2.20) 10mins

Speakers:
1. Kerry Frizelle: How media constructs vulnerable sexualities – (2.20 – 2.30) 10 mins
2. Kelley Moult: Teaching and learning about sexuality – (2.30 – 2.40) 10 mins
3. Professor Pholoho Morojele – UKZN: Children speak out: Gender and sexuality in treacherous school journey terrains – (2.40 -2.50) 10 mins

Discussion / Closing / Thank you : Lebo, Asha and Lee – (2.50 – 3.30) 40 mins (‘wrapping/bringing’ the dialogue and launch discussion together)